NIEUWS 2021

MEI 18

Puppy's!!!

Jawel, hebben heuglijk nieuws; Kelin krijgt puppy's! We hadden al een klein beetje een vermoeden, maar we hebben vanmorgen bij de dierenarts middels een echoscopie bevestigd gekregen dat er kleintjes op komst zijn!! Super spannend weer, het wordt het eerste nestje van Kelin. We verwachten het O-nest rond 24 juni. Vol verwachting klopt ons hart... ♥.

echo van Kelin waarop pups te zien zijn
APR 28

Puppy's op komst?

Vorige week zijn we met Kelin naar België geweest, voor een aantal 'afspraakjes' met de reu Zulu Kao Bumbarin. Er volgen nu 3 spannende weken, daarna kunnen we een echo laten maken die hopelijk zal uitwijzen dat we ons volgend nestje mogen verwachten! Voor meer informatie kijk je op de pagina van het O-nest.

afbeelding van Zulu in de tuin

Zulu Kao Bumbarin

APR 15

Wijziging nest planning

De geplande dekking van Kelin met de Duitse reu Ingo aus der Wildnis, kan helaas geen doorgang kan vinden. Erg jammer, we hadden de dekking begin vorig jaar besproken, maar doordat Ingo inmiddels 5 Nederlandse teven heeft gedekt, kunnen we in 2021 helaas niet meer bij Ingo terecht omdat we daardoor niet zouden voldoen aan het VFR van de Nederlandse Rottweiler Club. We moesten dus op hele korte termijn een passende reu vinden voor Kelin (ze is inmiddels loops). Aangezien we twee prachtige en foutloze nestjes gehad hebben van Zulu Kao Bumbarin (M-nest en N-nest) en Zulu gelukkig nog één plekje vrij had in zijn agenda, hebben we snel een afspraakje voor Kelin gemaakt! Voor meer info kijk je op de pagina van het O-nest.

afbeelding van Kelin in de tuin

Kelin v.d. Leemlande

APR 09

Nanuc van de Leemlande

We hebben weer een paar foto's toegevoegd aan het foto album van Nanuc, aka Miss Terror, inmiddels alweer 16 weken oud. Het is me er eentje hoor... de ondeugd van moeder Java maal tien!!

afbeelding van Nanuc 16 weken
MRT 20

Nanuc van de Leemlande

Even een kleine update over Nanuc, alweer 13 weken oud. Het gaat goed met de kleine meid, super ondeugend en erg ondernemend. Ze heeft inmiddels al haar entingen gehad en we hopen nu snel te kunnen starten met de puppy cursus.

afbeelding van Nanuc 13 weken oud
FEB 21

Hindy-Rona van de Leemlande

Wat valt dit zwaar... met pijn in ons hart hebben we op 15 februari afscheid moeten nemen van mijn lieve 'hamster-meisje' Hindy. We hebben samen zo veel meegemaakt. De slechte start net na je geboorte; het verlies van je moeder Rona. De intensieve zorg voor jou, je broertjes en zusjes na haar overlijden... Maar er zijn ook heel veel leuke herinneringen. We zijn naar vele shows geweest, waar je het liefst van al het lekkers op de tafel mee snoepte. We hebben ook vele titels mogen behalen. We hebben vele wandelingen gemaakt in de bossen en duinen. We zijn op vakantie geweest en hebben samen veel waterpret gehad... Het is bijna niet te bevatten dat daar een einde aan is gekomen. Rust zacht mijn lieve Hindy-puppy-pindy, je was een echte once-in-a-lifetime kanjer van een hond 💖.

afbeelding hindy
FEB 14

Puppy update

Dit weekend zijn onze puppy's naar hun nieuwe baasje gegaan. Het was wel even slikken om die kleine deugnieten te zien vertrekken; want het zijn stuk voor stuk hele gezellige, vrolijke en vrije hondjes. Wij wensen de nieuwe eigenaren héél veel plezier en geluk met hun pup!
Gelukkig hoeven we ze niet allemaal te missen want, hoewel het niet de bedoeling was, hebben we toch besloten dat de enige dame in het gezelschap, Nanuc van de Leemlande, bij ons blijft! We hoeven ons voorlopig niet te vervelen met dit kleine brutaaltje... 😉

afbeelding pup nanuc
FEB 11

Puppy update: 8 weken

Om 00.34 's-nachts zijn we nog druk met spelen en hebben geen tijd om te gaan slapen... Op de puppy-pagina van het N-nest zijn weer een aantal nieuwe foto's geplaatst.

FEB 10

Puppy update

Vandaag hebben we nestcontrole gehad van de Nederlandse Rottweiler Club. We zijn enorm trots op - en heel blij met - weer een foutloos nest! 😁

afbeelding nestcontrole NRC
FEB 09

Puppy update

Het is helaas geen weer om buiten te spelen dus dan ravotten we maar weer binnen. #nog even van ze genieten...

FEB 04

Puppy update: 7 weken

Het gaat veel te snel! Vandaag zijn de puppy's precies 7 weken oud. Het is na dagen van regen eindelijk droog en er schijnt zo af en toe zelfs een zonnetje☀. Dus de hoogste tijd om de boel buiten eens op stelten te zetten! Op de puppy-pagina van het n-nest hebben we nog wat foto's en een filmpje van onze kleine knapzakjes geplaatst.

JAN 29

Puppy update: 6 weken

Onze bengels zijn de 6 weken alweer voorbij. De 'brokken-pap' is inmiddels verleden tijd en in plaats daarvan eten ze nu brokjes en krijgen ze 1 maal per dag een vleesmaaltijd, die in no-time verorberd wordt! Vandaag zijn ze voor de eerste keer in de auto mee geweest naar de dierenkliniek. Daar zijn ze allemaal nagekeken en hebben ze hun eerste enting gehad. Ze zijn gelukkig allemaal gezond! We hebben een aantal portretjes van ze gemaakt, je kunt ze bekijken in het puppy-album van het N-Nest.

foto pup bij de dierenarts
JAN 24

Puppy update

We hebben weer een aantal foto's en een video filmpje toegevoegd van onze kleine rakkers (5 weken oud). Ze zijn zo leuk! Neem snel een kijkje op de puppy pagina van het N-nest.

afbeelding rottweiler pups 5 weken oud
JAN 22

Puppy update: 5 weken

We zijn inmmiddels de 5 weken gepasseerd. Het is niet te geloven hoe snel die voorbij gevlogen zijn! Gisteren hebben we de Raad van Beheer op bezoek gehad en zijn alle puppy's voorzien van een microchip en is er van elke pup een DNA monster afgenomen. Er zijn weer nieuwe foto's toegevoegd in het puppy album van het N-nest.

afbeelding rottweiler pup 5 weken oud
JAN 18

Puppy update

We hebben enkele video filmpjes geplaatst van onze kleine deugnieten! Klik op de puppy pagina van het N-nest om de filmpjes te bekijken.

puppy's 4 weken oud
JAN 16

Puppy update: 4 weken oud

De puppy's worden steeds leuker. Ze groeien goed en eten goed en er wordt al volop gespeeld in de puppy-ren. Maar daarna is het snel gedaan met de pret en kruipen ze heerlijk tussen de knuffels voor een dutje (zie filmpje). Er zijn weer nieuwe foto's van de pups te vinden in het puppy-album week 4 en er zijn foto's van de puppy's vanaf week 5 toegevoegd.

JAN 11

Puppy update: 3 weken oud

Het gaat hard. De puppy's zijn ruim 3 weken oud en ze kunnen nu zien, horen en hun melkgebitje is aan het doorkomen. De binnenkant van de werpkist hebben ze inmiddels wel gezien dus hebben we de ruimte groter gemaakt zodat ze op ontdekkingstocht kunnen. Vandaag hebben ze hun eerste papje (van brokjes en geitenmelk) naar binnen gewerkt en... dat ging er in als pap! 😉 Er zijn nieuwe foto's en een filmpje van de pups toegevoegd in het puppy-album bij week 3 en week 4.

puppy's 3 weken oud
JAN 06

Puppy's 20  dagen

Zo leuk om te zien... De eerste stoei-partijtjes!

JAN 02

Puppy update: 2 weken oud

Inmiddels zijn onze puppy's alweer 2 weken oud en zijn allemaal voorzien van een (stamboom) naam. Dit zijn voor de reutjes; Noran (rood), Norris (paars), Nash (geel) en Nox (oranje) en het teefje (blauw) Nala Nanuc. Er begint nu ook wat meer activiteit in de werpkist te komen! De eerste wankele stapjes worden gezet en de oogjes zijn bijna geopend. Er zijn weer enkele nieuwe foto's van de pups op de pagina van het N-nest toegevoegd.

pup zulu en java 2 weken oud
JAN 02

Gelukkig 2021!

Een goed, gezond en gelukkig 2021 gewenst! Het nieuws van 2020 kun je terug vinden in het archief.

gelukkig 2021