NIEUWS 2023

25 NOV

Winner Show Nanuc v.d. Leemlande

Op 25 november zijn we met onze Nanuc naar de Winner Show geweest in Leeuwarden. Nanuc had haar bokkepruik op en vond de hand desinfectant van de keurmeester maar stinken. Daardoor werd het moeilijk om haar correct neer te zetten, ze werd desondanks 4e geplaatst.

afbeelding pippin op show
20 AUG

Show resultaat Pippin Invictus show NBRC

Gisteren zijn we met Pippin afgereisd naar Loppem (België) voor een gezellige dag en deelname aan de CAC show van de NBRC (Invictus show). Onze kleine meid stond weer vrolijk kwispelend in de ring en ze werd in de baby klasse teven 3 Veel Belovend geplaatst met, wederom, een prachtig keurrapport! KM Maria Dubovenko (Ukraïne).

afbeelding pippin op show
keurrapport pippin
02 AUG

Clubshow BRK Rummen

Afgelopen zondag, 30 juli, zijn we met onze kleine Pippin van de Leemlande (17 weken oud) naar de clubshow van de Belgische Rottweiler Klub in Rummen geweest. Pippin stond ingeschreven in de minor puppy (baby) klas en ze deed het super goed op haar eerste show! De keurmeester (Mr. Xabier Castro Touris) nam uitgebreid de tijd om de honden te keuren en Pippin kreeg een Belovend met een mooi keurrapport (helaas in het Frans😬). Mezzi (Mace) van de Leemlande stond ingeschreven in de open klas reuen. Hij werd in een sterke klas 2 Uitmuntend geplaatst (KM E. Joseph). Een hele mooie prestatie, van harte gefeliciteerd Hans en Mace! Het was, ondanks de regenbuien en een stevig windje, weer een zeer geslaagde en gezellige dag!

keurrapport pippin
afbeelding pippin op show
afbeelding Pippin
afbeelding Mace
21 JUL

Pippin van de Leemlande

Door omstandigheden heeft het wat langer geduurd maar Pippin heeft nu toch ook haar eigen web pagina. Het gaat goed met onze kleine meid, het is een heerlijk hondje en dol op water en zwemmen!

05 JUN

Pippin van de Leemlande

Wat hebben we genoten van onze 'P' puppy's! En we genieten gewoon verder, want één van de 'P'-tjes blijft bij ons wonen. Wij stellen even kort onze kleine meid voor... Pippin van de Leemlande ♥ (Roze bandje). Binnenkort krijgt ze haar eigen pagina.

afbeelding pups p-nest
02 JUN

Puppy update week 8 en 9

En hier dan eindelijk de puppy update van week 8 en week 9! Wat een gezellig stelletje is het toch, ze zijn continue met elkaar in de weer. Zo leuk om te zien! Op 22 mei heeft de nestcontroleur van de Nederlandse Rottweiler Club de puppy's nagekeken. Er waren geen op- of aanmerkingen en we zijn weer heel blij met een foutloos nest! Maar aan alle leuke dingen komt helaas een einde. Inmiddels hebben de meeste puppy's het nest verlaten. De laatste pup zal zondag vertrekken. We zullen ze missen; het waren stuk voor stuk leuke, vriendelijke en open pups! We hebben afgelopen tijd natuurlijk veel foto's en filmpjes van ze gemaakt. Ze zijn online gezet in het puppy album van het p-nest. Rest ons nog alle nieuwe eigenaren heel véél geluk en plezier te wensen met hun nieuwe huisgenootje!

afbeelding pups p-nest
17 MEI

Puppy update week 7

Vandaag zijn onze "P-tjes" alweer 7 weken oud. Hun wereldje wordt zoetjes aan steeds een beetje groter. Ze vinden het heerlijk om buiten te ravotten. We hebben weer een aantal foto's van ze toegevoegd in het foto album van het p-nest.

afbeelding pup p-nest
16 MEI

Puppy update

We hebben weer een flink aantal filmpjes van onze deugnieten online gezet. Je kunt ze vinden op de pagina van het p-nest.

afbeelding pup p-nest
10 MEI

Puppy update week 6

Vandaag zijn de puppy's van Nanuc en Gero 6 weken oud en hebben met z'n allen een uitstapje gemaakt naar de dierenarts. Zoals op het filmpje te zien, hadden ze het daar reuze naar hun zin! 😅 De dierenarts heeft uitgebreid de tijd genomen om ze één voor één na te kijken en we zijn super blij dat alle puppy's in orde zijn!

07 MEI

Puppy update

We hebben weer nieuwe foto's en filmpjes toegevoegd van onze kleine rakkers. Je kunt ze bekijken op de pagina van het P-nest.

afbeelding pup p-nest
03 MEI

Puppy update week 5

Vandaag is de Raad van Beheer op bezoek geweest voor DNA afname en het chippen van de puppy's. Redelijk vroeg met exact 5 weken oud, maar onze dappere beertjes hebben allemaal goed ondergaan! Voor weer wat nieuwe puppy foto's kijk je op de pagina van het p-nest.

afbeelding pup p-nest
01 MEI

Puppy update

Voor het eerst naar buiten, de puppy's vermaken zich prima!

26 APR

Puppy update week 4

Jeetje... 4 weken alweer, de weken zijn omgevlogen! De kleine vreetzakjes drinken inmiddels niet alleen de melk van Nanuc, maar smikkelen ook van de (brokken) pap en werken het vlees in no time naar binnen. Nieuwe foto's en filmpjes van onze kleine rakkers kun je vinden op de puppy pagina van het p-nest.

afbeelding pups p-nest
19 APR

Puppy update week 3

Vandaag is ons P-nest precies 3 weken oud en zijn hun namen inmiddels bekend; voor de heren is het Paco, Phedor, Perro, Pax en Peic geworden en voor de dames Pippin, Phinou, Phey en Pepper. We hebben weer wat nieuwe foto's en een filmpje toegevoegd, je kunt ze vinden op de pagina van het p-nest.

afbeelding pups p-nest
15 APR

Puppy update week 2

Het is moeilijk om de draad weer op te pakken door het plotseling overlijden van Java. Haar kleinkindjes brengen en lach en traan op mijn gezicht. Ze doen het goed, onze kleine rakkers! Ze zijn nu ruim 2 weken oud en er is al volop activiteit te beleven in de werpkist. De oogjes en oortjes van de puppy's zijn geopend en ze lopen inmiddels, al waggelend, door de werpkist. We hebben weer enkele foto's van ze toegevoegd op in het foto album van het P-nest.

afbeelding pups p-nest
12 APR

Java van de Leemlande

En dan, midden tussen al dat puppy-geluk, slaat 'het leven' je weer even keihard in het gezicht. Met ontzettend veel verdriet hebben wij op woensdagochtend 12 april, afscheid moeten nemen van onze lieve meid Java. Een ontsteking in haar darmwand op een plaats die naar wat bleek niet operabel was plus een buikvliesontsteking hebben ons moeten doen besluiten om haar te laten gaan. Je hebt dapper gevochten lief meiske!

Het duurde slechts één ogenblik jou te verliezen, maar het verdriet over jouw heengaan zal ik mijn leven lang met me meedragen...

Rust zacht mijn stoere Jaafje, jij was mijn soulmate ♥

afbeelding Java van de Leemlande afbeelding Java van de Leemlande
10 APR

Puppy update

Het gaat goed met de kleintjes van Nanuc en Gero. We hebben wat foto's van ze toegevoegd in hun puppy album.

afbeelding Nanuc in werpkist
05 APR

Puppy update week 1

Vandaag zijn de puppy's van Nanuc alweer 1 week oud! En wat doen ze het goed... eten, groeien, plassen en poepen ;-) en dat allemaal onder het toeziend oog van Nanuc. Ook zij doet het hartstikke goed als kersverse moeder van 9 mini rottweilertjes! Af en toe nog wat onwennig, maar op haar 'eigen wijze', vervuld ze haar rol als zorgzame moeder. We hebben een filmpje en wat foto's geplaatst van Nanuc met haar kleintjes in het album van het P-nest.

afbeelding Nanuc in werpkist
29 MRT

Puppy's geboren!!

Op woensdag 29 maart zijn er, wat eerder dan verwacht, 9 kleine wondertjes geboren (5 reutjes en 4 teefjes)! We zijn super trots op Nanuc, ze heeft in amper 5 1/2 uur negen prachtige puppy's ter wereld gebracht. Nanuc is een hele zorgzame moeder voor haar puppy's en nu de melkproductie op gang is gekomen, liggen de pups er lekker tevreden bij! Ze zijn al goed in gewicht aangekomen. We plaatsen regelmatig wat foto's en filmpjes van Nanuc met haar kroost, je kunt deze bekijken op de pagina van ons P-nest.

afbeelding Nanuc in werpkist afbeelding Nanuc met pups afbeelding puppy's p-nest
27 MRT

De laatste loodjes voor Nanuc

De laatste loodjes zijn aangebroken voor Nanuc! Binnenkort verwachten we de geboorte van de puppy's van Nanuc en Gero. Vol spanning wachten wij af en hopen op een voorspoedige bevalling!

afbeelding Nanuc afbeelding drachtige Nanuc
22 FEB

Goed nieuws, puppy's verwacht!

Vanmiddag zijn we met Nanuc naar de dierenkliniek in Eersel geweest voor een dracht echo. Wij zijn héél blij te kunnen bevestigen dat er inderdaad puppy's op komst zijn uit de combinatie Gero King of the East en onze Nanuc van de Leemlande! De puppy's worden eind maart/begin april verwacht. Voor meer informatie kijk je op de pagina van het P-nest.

afbeelding echo dracht Nanuc
31 JAN

Spannende tijden... puppy's op komst?

We hebben een drukke week achter de rug; diverse keren met Nanuc naar de dierenkliniek gereden voor bloed afname t.b.v. de progesteron bepaling, en uiteindelijk was het dan toch zover! Zó spannend weer! We kijken uit naar de echo (eind februari) die hopelijk zal uitwijzen dat er puppy's op komst zijn en we ons "P nest" mogen begroeten. Wordt vervolgd...🤞

afbeelding aankondiging p-nest
23 JAN

Partner voor Nanuc!

Eén en één is niet vanzelfsprekend twee. Maar na lang wikken en wegen 😅 hebben we een geschikte reu gevonden voor onze Nanuc. Nanuc is loops en vandaag zijn we voor de eerste keer met haar naar de dierenkliniek geweest voor een progesteron-test. Super spannend allemaal.... Als alles goed mag verlopen hopen we dat Nanuc eind maart/begin april puppy's krijgt van meervoudig kampioen Gero King of the East. We houden jullie op de hoogte!

afbeelding Rottweiler reu Gero King of the East
14 JAN

Foktoelating Nanuc Nederlandse Rottweiler Club

Vandaag ontvingen wij het certificaat van de Nederlandse Rottweiler Club. Nanuc voldoet nu aan alle regels van het fokreglement van de NRC.

afbeelding van het foktoelatingscertificaat
02 JAN

Gelukkig 2023!

Wij wensen iedereen een gezond en gelukkig 2023! Het nieuws van 2022 kun je terug vinden in het nieuws archief.

happy new year afbeelding