NIEUWS 2021

DEC 20

Fijne feestdagen en een bijzonder goed 2022!

Wij wensen een ieder hele fijne feestdagen en een gezond en voorspoedig 2022!

afbeelding Rottweiler Java op kerstkaart
NOV 29

Gezondheidsuitslagen Nanuc

Vorige week ontvingen we een aantal gezondheidsuitslagen van Nanuc van de Leemlande. Wij zijn heel blij dat onze jongste telg; JLPP vrij, NAD vrij, DM vrij, HFH vrij en eveneens Long-coat vrij is (Embark tested).

afbeelding honden N-nest op de puppy terugkomdag
OKT 17

Puppy terugkomdag N-Nest

Op zondag 3 oktober hadden we helaas, een enigszins regenachtige, puppy terugkomdag van ons N-nest (Zulu Kao Bumbarin x Java van de Leemlande). Het was ondanks het weer toch een hele gezellige middag en we hebben een aantal leuke en enthousiaste honden terug gezien! Bedankt allemaal voor jullie aanwezigheid! En dank aan Lizanne voor het maken van de foto's en Mieke en Agnès voor het keuren van de honden.

afbeelding honden N-nest op de puppy terugkomdag
SEP 21

Show resultaten BRK Clubmatch

Afgelopen zondag 19 september zijn we naar de BRK Clubshow in Rummen (BE) geweest. Het was een gezellige, zonnige dag en we zijn weer trots op de behaalde resultaten. Onze Nanuc van de Leemlande stond voor het eerst (9 maanden), in de Jeugdklas. Ze kreeg een prachtig keurrapport, werd geselecteerd bij de laatste 10 en heeft met een ZG de ring verlaten. Mezzi van de Leemlande stond in de open klas reuen en werd 2e Uitmuntend geplaatst! Hans en Mieke van harte gefeliciteerd met het mooie resultaat van Mezzi (Mace)!

afbeelding Rottweiler Nanuc op de show
SEP 13

Show resultaten KCM NRC in Raalte

Gisteren, zondag 12 september, zijn we voor het eerst sinds hele lange tijd weer eens naar de show geweest. Het was gezellig om iedereen weer eens te zien en zijn enorm trots op de behaalde resultaten. Onze Nanuc van de Leemlande stond op haar eerste show (KCM van de Nederlandse Rottweiler Club), in de puppy klas en werd met een heel mooi keurrapport 2 Veel Belovend geplaatst! Ook Mezzi van de Leemlande (aka Mace, zoon van onze Lexus 't Hupe en Zulu Kao Bumbarin) stond in de ring (open klas reuen) en hij heeft op zijn eerste show echt een prachtig resultaat behaald! Mace werd 1 Uitmuntend geplaatst door keurmeester L. Quartel en kreeg ook het res. CAC toebedeeld! Hans en Mieke van kennel 't Hupke, van harte gefeliciteerd! 😘

mezzi van de leemlande
SEP 3

Lexus 't Hupke

Vandaag zou onze Lexus 't Hupke 9 jaar geworden zijn. Fijne verjaardag daarboven Lexebol!

Lexus
AUG 31

Update pup

Het is inmiddels erg rustig in huize Leemlande. Onze kleine meid is zondag 22 augustus naar haar nieuwe baasjes gegaan. Wij wensen hen héél veel geluk en plezier met deze kleine ondeugd ❣

foto pup ruim 8 weken oud
AUG 20

Update pup week 9

De tijd om nog even te kunnen genieten van onze kleine ondeugd vliegt voorbij. Over twee dagen gaat ze naar haar nieuwe baasjes. Dus nog snel even wat foto's genomen van ons kleine draakje.

foto pup 8 weken oud
AUG 18

Lexus 't Hupke

Op maandag 16 augustus, hebben we met veel verdriet afscheid genomen van onze kanjer Lexus 't Hupke. Het is niet te geloven dat we onze altijd vrolijk kwispelende meid af hebben moeten geven! Ze mankeerde nooit wat. De schok was dan ook groot toen de dierenarts vertelde dat er een tumor gevonden was. Daarna is het erg snel bergafwaarts gegaan. Afgelopen maandag ging het echt niet goed meer en dat was zichtbaar in haar ogen. Rust zacht mijn lieve Lexebol, je hebt ons zoveel gegeven! Je hebt 4 prachtige nestjes groot gebracht en mocht de titels Nederlands Jeugd- en Nederlands Kampioen dragen. Je leeft voort in je dochters Java en Kelin en hun broers en zusjes. Hans en Mieke van kennel 't Hupke, heel erg bedankt dat jullie Lexus aan ons hebben toevertrouwd en de mooie jaren die we met haar mochten beleven! Lieve Lexus... rust zacht mijn meisje; you left your paw prints on our hearts.💔

foto Lexus
AUG 13

Update pup week 8

Met een lach en een traan genieten we van de capriolen van onze 'Pup-Pup'. Ze heeft haar zusje de eerste dagen enorm gemist. Gelukkig heeft ze heel veel aan Nanuc, die super lief met haar speelt. We hebben weer wat nieuwe foto's toegevoegd.

pup 7 weken
AUG 11

Update puppy's week 7

Er is al even geen update meer geweest, met reden. Het ging niet goed met één van onze kleine meisjes (rood). Helaas hebben we met heel veel pijn in ons hart, op 5 augustus afscheid van haar moeten nemen. Rust zacht mijn kleine lieve Ocean van de Leemlande... het is niet eerlijk, het was veel te kort 💖

pup Ocean 6 weken
JULI 28

Update puppy's week 6

En we gaan de zesde week alweer in! De tijd vliegt gewoon. Er komt steeds meer actie in de puppy ren. Niet alleen maar melk drinken bij Kelin, maar ze smullen ook van de eerste hapjes KVV. Voor nieuwe foto's van onze kleine deugnieten kijk je in het puppy-album van het O-Nest.

pup 5 weken oud
JULI 25

Nanuc v.d. Leemlande

Kleine meisjes worden groot! Onze Miss Terror (aka Nanuc) is inmiddels 7 maanden oud en groeit lekker richting volwassenheid. We hebben een paar foto's van Nanuc in haar foto album toegevoegd.

Nanuc v.d. Leemlande 7 maanden
JULI 21

Update puppy's week 5

Gisteren zijn de puppy's van Kelin en Zulu alweer 4 weken oud geworden. Ze hebben de laatste dagen alvast een beetje kunnen genieten van het goede weer en hebben de boel ook buiten in de tuin eens kunnen bekijken. Dat leverde weer een aantal leuke kiekjes van de dametjes op! Kijk in het puppy-album op de pagina van het O-Nest voor de foto's.

pups 4 weken oud
JULI 15

Update puppy's week 4

Hier zijn we dan!! Oogjes open, oortjes open en de eerste stapjes door de werpkist zijn gezet ♥. Wat doen ze het goed, onze tweeling! Neem voor weer wat nieuwe foto's van de meiden, een kijkje in het puppy-album op de pagina van het O-Nest.

pups 3 weken oud
JULI 7

Update puppy's week 3

We gaan de derde week al in... Het gaat zo vlug, het is alweer 2 weken geleden dat onze twee kleine meisjes geboren zijn. Ze groeien enorm goed! Ze waggelen al een beetje door de werpkist en het zal niet lang meer duren voordat de oogjes open gaan. Kelin is niet bij ze weg te slaan en is de hele dag aan het poetsen en verzorgen. Zo mooi om te zien! Er zijn weer enkele foto's toegevoegd in het album op de pagina van het O-Nest.

pups 2 weken oud
JUNI 29

Update puppy's Kelin en Zulu

Wat gaat het goed met de twee kleine meisjes en met Kelin. Ze is echt een super mama! Zeer bezorgd en wil het liefst de hele dag bij haar puppy's liggen. Dat is ook wel te merken, want de pups hebben in deze eerste week hun geboorte gewicht al verdriedubbeld. Op de pagina van het O-Nest hebben we nieuwe foto's van ze toegevoegd.

Kelin met haar pups
JUNI 22

Pups Kelin en Zulu geboren

Op dinsdag avond 22 juni zijn de puppy's van Kelin en Zulu geboren. Het is snel gegaan, alleen verliep de bevalling helaas niet helemaal volgens het boekje. Maar we zijn toch heel blij met, en dankbaar voor de twee mooie meisjes die Kelin ter wereld heeft gebracht. Helaas hebben de overige puppy's het niet gered✨ De twee zusjes maken het prima en ook Kelin is weer wat opgeknapt van haar pittige bevalling. Voor de eerste foto's kijk je op de pagina van het O-Nest.

Kelin met haar pups
MEI 18

Puppy's!!!

Jawel, hebben heuglijk nieuws; Kelin krijgt puppy's! We hadden al een klein beetje een vermoeden, maar we hebben vanmorgen bij de dierenarts middels een echoscopie bevestigd gekregen dat er kleintjes op komst zijn!! Super spannend weer, het wordt het eerste nestje van Kelin. We verwachten het O-nest rond 24 juni. Vol verwachting klopt ons hart... ♥.

echo van Kelin waarop pups te zien zijn
APR 28

Puppy's op komst?

Vorige week zijn we met Kelin naar België geweest, voor een aantal 'afspraakjes' met de reu Zulu Kao Bumbarin. Er volgen nu 3 spannende weken, daarna kunnen we een echo laten maken die hopelijk zal uitwijzen dat we ons volgend nestje mogen verwachten! Voor meer informatie kijk je op de pagina van het O-nest.

afbeelding van Zulu in de tuin

Zulu Kao Bumbarin

APR 15

Wijziging nest planning

De geplande dekking van Kelin met de Duitse reu Ingo aus der Wildnis, kan helaas geen doorgang kan vinden. Erg jammer, we hadden de dekking begin vorig jaar besproken, maar doordat Ingo inmiddels 5 Nederlandse teven heeft gedekt, kunnen we in 2021 helaas niet meer bij Ingo terecht omdat we daardoor niet zouden voldoen aan het VFR van de Nederlandse Rottweiler Club. We moesten dus op hele korte termijn een passende reu vinden voor Kelin (ze is inmiddels loops). Aangezien we twee prachtige en foutloze nestjes gehad hebben van Zulu Kao Bumbarin (M-nest en N-nest) en Zulu gelukkig nog één plekje vrij had in zijn agenda, hebben we snel een afspraakje voor Kelin gemaakt! Voor meer info kijk je op de pagina van het O-nest.

afbeelding van Kelin in de tuin

Kelin v.d. Leemlande

APR 09

Nanuc van de Leemlande

We hebben weer een paar foto's toegevoegd aan het foto album van Nanuc, aka Miss Terror, inmiddels alweer 16 weken oud. Het is me er eentje hoor... de ondeugd van moeder Java maal tien!!

afbeelding van Nanuc 16 weken
MRT 20

Nanuc van de Leemlande

Even een kleine update over Nanuc, alweer 13 weken oud. Het gaat goed met de kleine meid, super ondeugend en erg ondernemend. Ze heeft inmiddels al haar entingen gehad en we hopen nu snel te kunnen starten met de puppy cursus.

afbeelding van Nanuc 13 weken oud
FEB 21

Hindy-Rona van de Leemlande

Wat valt dit zwaar... met pijn in ons hart hebben we op 15 februari afscheid moeten nemen van mijn lieve 'hamster-meisje' Hindy. We hebben samen zo veel meegemaakt. De slechte start net na je geboorte; het verlies van je moeder Rona. De intensieve zorg voor jou, je broertjes en zusjes na haar overlijden... Maar er zijn ook heel veel leuke herinneringen. We zijn naar vele shows geweest, waar je het liefst van al het lekkers op de tafel mee snoepte. We hebben ook vele titels mogen behalen. We hebben vele wandelingen gemaakt in de bossen en duinen. We zijn op vakantie geweest en hebben samen veel waterpret gehad... Het is bijna niet te bevatten dat daar een einde aan is gekomen. Rust zacht mijn lieve Hindy-puppy-pindy, je was een echte once-in-a-lifetime kanjer van een hond 💖.

afbeelding hindy
FEB 14

Puppy update

Dit weekend zijn onze puppy's naar hun nieuwe baasje gegaan. Het was wel even slikken om die kleine deugnieten te zien vertrekken; want het zijn stuk voor stuk hele gezellige, vrolijke en vrije hondjes. Wij wensen de nieuwe eigenaren héél veel plezier en geluk met hun pup!
Gelukkig hoeven we ze niet allemaal te missen want, hoewel het niet de bedoeling was, hebben we toch besloten dat de enige dame in het gezelschap, Nanuc van de Leemlande, bij ons blijft! We hoeven ons voorlopig niet te vervelen met dit kleine brutaaltje... 😉

afbeelding pup nanuc
FEB 11

Puppy update: 8 weken

Om 00.34 's-nachts zijn we nog druk met spelen en hebben geen tijd om te gaan slapen... Op de puppy-pagina van het N-nest zijn weer een aantal nieuwe foto's geplaatst.

FEB 10

Puppy update

Vandaag hebben we nestcontrole gehad van de Nederlandse Rottweiler Club. We zijn enorm trots op - en heel blij met - weer een foutloos nest! 😁

afbeelding nestcontrole NRC
FEB 09

Puppy update

Het is helaas geen weer om buiten te spelen dus dan ravotten we maar weer binnen. #nog even van ze genieten...

FEB 04

Puppy update: 7 weken

Het gaat veel te snel! Vandaag zijn de puppy's precies 7 weken oud. Het is na dagen van regen eindelijk droog en er schijnt zo af en toe zelfs een zonnetje☀. Dus de hoogste tijd om de boel buiten eens op stelten te zetten! Op de puppy-pagina van het n-nest hebben we nog wat foto's en een filmpje van onze kleine knapzakjes geplaatst.

JAN 29

Puppy update: 6 weken

Onze bengels zijn de 6 weken alweer voorbij. De 'brokken-pap' is inmiddels verleden tijd en in plaats daarvan eten ze nu brokjes en krijgen ze 1 maal per dag een vleesmaaltijd, die in no-time verorberd wordt! Vandaag zijn ze voor de eerste keer in de auto mee geweest naar de dierenkliniek. Daar zijn ze allemaal nagekeken en hebben ze hun eerste enting gehad. Ze zijn gelukkig allemaal gezond! We hebben een aantal portretjes van ze gemaakt, je kunt ze bekijken in het puppy-album van het N-Nest.

foto pup bij de dierenarts
JAN 24

Puppy update

We hebben weer een aantal foto's en een video filmpje toegevoegd van onze kleine rakkers (5 weken oud). Ze zijn zo leuk! Neem snel een kijkje op de puppy pagina van het N-nest.

afbeelding rottweiler pups 5 weken oud
JAN 22

Puppy update: 5 weken

We zijn inmmiddels de 5 weken gepasseerd. Het is niet te geloven hoe snel die voorbij gevlogen zijn! Gisteren hebben we de Raad van Beheer op bezoek gehad en zijn alle puppy's voorzien van een microchip en is er van elke pup een DNA monster afgenomen. Er zijn weer nieuwe foto's toegevoegd in het puppy album van het N-nest.

afbeelding rottweiler pup 5 weken oud
JAN 18

Puppy update

We hebben enkele video filmpjes geplaatst van onze kleine deugnieten! Klik op de puppy pagina van het N-nest om de filmpjes te bekijken.

puppy's 4 weken oud
JAN 16

Puppy update: 4 weken oud

De puppy's worden steeds leuker. Ze groeien goed en eten goed en er wordt al volop gespeeld in de puppy-ren. Maar daarna is het snel gedaan met de pret en kruipen ze heerlijk tussen de knuffels voor een dutje (zie filmpje). Er zijn weer nieuwe foto's van de pups te vinden in het puppy-album week 4 en er zijn foto's van de puppy's vanaf week 5 toegevoegd.

JAN 11

Puppy update: 3 weken oud

Het gaat hard. De puppy's zijn ruim 3 weken oud en ze kunnen nu zien, horen en hun melkgebitje is aan het doorkomen. De binnenkant van de werpkist hebben ze inmiddels wel gezien dus hebben we de ruimte groter gemaakt zodat ze op ontdekkingstocht kunnen. Vandaag hebben ze hun eerste papje (van brokjes en geitenmelk) naar binnen gewerkt en... dat ging er in als pap! 😉 Er zijn nieuwe foto's en een filmpje van de pups toegevoegd in het puppy-album bij week 3 en week 4.

puppy's 3 weken oud
JAN 06

Puppy's 20  dagen

Zo leuk om te zien... De eerste stoei-partijtjes!

JAN 02

Puppy update: 2 weken oud

Inmiddels zijn onze puppy's alweer 2 weken oud en zijn allemaal voorzien van een (stamboom) naam. Dit zijn voor de reutjes; Noran (rood), Norris (paars), Nash (geel) en Nox (oranje) en het teefje (blauw) Nala Nanuc. Er begint nu ook wat meer activiteit in de werpkist te komen! De eerste wankele stapjes worden gezet en de oogjes zijn bijna geopend. Er zijn weer enkele nieuwe foto's van de pups op de pagina van het N-nest toegevoegd.

pup zulu en java 2 weken oud
JAN 02

Gelukkig 2021!

Een goed, gezond en gelukkig 2021 gewenst! Het nieuws van 2020 kun je terug vinden in het archief.

gelukkig 2021