NIEUWS 2016

DEC 30

Uitslag JLPP Lexus en Java

We sluiten het jaar af met goed nieuws! Op de valreep van 2016 kregen we de uitslagen binnen van de JLPP-test en wij zijn heel blij te kunnen melden dat Lexus en Java beiden JLPP-vrij zijn!!

java  en lexus jlpp vrij

DEC 27

Van de Leemlande I-Nest 2 jaar

Vandaag zijn onze I-tjes alweer 2 jaar! Wat gaat de tijd snel... Van harte gefeliciteerd allemaal!

leemlande i-nest 2 jaar

DEC 18

Kerstshow Gorinchem

Dit jaar voor het eerst naar de Kerstshow in Gorinchem geweest, in een sfeervolle hal. Java (inmiddels 11 maanden nu) deed het weer prima! Ze werd als tweede Uitmuntend geplaatst in de Jeugdklas teven! (KM: Dhr. E. Wieldraaier). Dankjewel Cor Thijssen voor de foto!

Java 2 Uitmuntend Kerstshow

DEC 10

Winner Amsterdam

Zaterdag 10 december zjin we naar de Winner show geweest in Amsterdam met Java. Ze werd in de Jeugdklas met een ZG beoordeeld door L. Quartel. Dank aan Zischa voor de foto.

Java op de Winner

DEC 7

Foto's Lexus 't Hupke

Het was vanmorgen weer heerlijk wandelen in de Loonse- en Drunense duinen. Lexus ging dit keer mee en had een olifantknuffel gevonden. Ze heeft er zeker wel twee uur mee rondgesjouwd, zo trots was ze met haar vangst!

Lexus in de duinen

NOV 9

Dogshow Bleiswijk

Op 6 november jl., zijn we met Java naar de int. Dogshow Bleiswijk geweest. Ze mocht voor de eerste keer meedoen in de jeugdklas en dat heeft onze jongste telg weer super goed gedaan. Ze werd tweede Uitmuntend geplaatst! KM: Mr. P. Harding (GB).

Java show Bleiswijk

OKT 18

Foto's Java van de Leemlande

We hebben het foto album van Java weer bijgewerkt met een aantal "verse" foto's (genomen op de puppy terugkomdag).

Java

OKT 17

"Puppy terugkomdag" van de Leemlande J-Nest

Vorige week zondag, 9 oktober 2016, hebben we een hele gezellige middag doorgebracht met de nakomelingen van Lexus en Deacon (J-nest) en hun baasjes. Het zonnetje scheen lekker en we hebben mogen genieten van 8 heerlijke honden! Dankjewel dat jullie er waren; we vonden het geweldig! Kijk hier voor de foto's (met dank aan Lizanne) en natuurlijk ook hartelijk dank aan kennel het Haverveld en 't Hupke voor het keuren van de hondjes.

puppy terugkomdag 2016

25 sept

Java 1 VB en Beste Pup Maastricht

We zijn zondag 25 september met Java (nu 8 maanden) naar de int. rashondententoonstelling geweest in het MECC in Maastricht. Ze is in de puppyklas 1 Veel Belovend geplaatst en werd Beste Pup! (KM Mevr. N. Timmermans-Kadenko). Ze maakt ook vorderingen met het lopen; dit keer liep ze zelfs zonder rare bokkesprongen in de ring! Met dank aan Zischa Willemsen voor de foto.

java beste pup op de show in maastricht

04 sept

Int. Kamp. Tentoonstelling Rotterdam

Java mocht afgelopen zondag voor de tweede keer mee naar een 'binnen show' ; de int. kampioenschapstentoonstelling in Rotterdam. Ze heeft daar weer veel geleerd en deed het, afgezien van haar nog erg onstuimige gedrag in de ring tijdens het lopen, weer prima. Ze is beste pup geworden! KM: Mr. S. Wesseltoft (DK).

Java op de show in Rotterdam

27 aug

ADRK Klubsieger Dessau

We hebben 5 super gezellige dagen met vrienden doorgebracht in Dessau (Duitsland), waar dit jaar de ADRK Klubsieger plaatsvond. De temperaturen waren meer dan tropisch, maar gelukkig hebben de honden de hitte goed doorstaan. We hebben veel leuke honden gezien en veel gelachen samen. Onze Java en haar dinnetje Hedin waren ook van de partij en Java stond ingeschreven in een (grote) puppyklasse. Ze deed het super en we zijn dan ook erg trots dat ze met een VV de ring weer uitkwam! Met dank aan Cor Thijssen (Zopian) voor het maken van de foto's van Java.

Java op de klubsieger show in Dessau

19 jun

Meierij show Den Bosch: Java 2 Veel Belovend

Weer een gezellig dagje op de show doorgebracht, ditmaal in Den Bosch op de Meierij Show. Het was Java's eerste binnenshow en ze deed het weer prima. Ze werd als tweede Veel Belovend geplaatst in de baby klas teven. Keurmeester Dhr. W. Peters.

Java 2 veel belovend

05 jun

Dogshow De Baronie: Java 1 Veel Belovend

Zondag 5 juni zijn we naar dogshow De Baronie in Tilburg geweest. Het was wederom een warme, zonnige dag met weer een heel mooi resultaat! Onze Java van de Leemlande werd in de baby klasse teven 1 Veel Belovend geplaatst (KM: Dhr. A. de Wilde). Dankjewel Chris en Kim voor het maken van de mooie foto's! Mieke en Zischa ook bedankt voor jullie foto's.

java 1 veel belovend

09 mei

Java 1 Veel Belovend CAC Show BRK

Het zonnetje scheen flink afgelopen zaterdag in Rummen (België). Daar vond de CAC show van de Belgische Rottweiler Klub weer plaats. En onze Java mocht voor de eerste keer meedoen. Gelukkig was ze al vroeg aan de beurt en was het nog niet zo warm. En ze deed het super! Java werd als eerste Veel Belovend geplaatst (KM Mrs. M.E. Blanco Bao) in de baby klas teven. We zijn dan ook hartstikke trots op onze kleine meid!! Met dank aan Irma van Geelkerken, Ingrid Ruedisueli, Mieke Geboerrs en Anita van Gerwen voor het maken van de foto's.

java 1 veel belovend op de show in Rummen

14 apr

Update Java

Java is inmiddels alweer 12 weken en de check-up en de laatste entingen zijn achter de rug. Java weegt nu 11,4 kg en het is een vrolijk, ondernemend maar vooral ondeugend dametje. We hebben weer een paar foto's toegevoegd in haar puppy album.

Java 12 weken oud

28 mrt

Java van de Leemlande

Mag ik mij even voorstellen... Mijn naam is Java van de Leemlande (dochter van Deacon vom Hause Edelstein en Lexus 't Hupke), samen met mijn 6 zusjes en 3 broertjes geboren op 16 januari 2016 , en ik ben de nieuwste aanwinst in Huize Leemlande. Voor meer informatie over Java neem je een kijkje op haar eigen pagina.

Java als pup

20 mrt

Puppy's update

Het is zomaar stil... alle puppy's hebben inmiddels het nest verlaten en een fijn baasje gevonden. Gelukkig hoeven we het niet helemaal zonder 'puppy-perikelen' te stellen, want Java (mevrouwtje Rood), blijft bij ons wonen. We hopen haar broertjes en zusjes allemaal weer terug te zien op onze 'puppydag'. Binnenkort zal Java haar eigen pagina op de site krijgen.

Java 8 weken oud

12 mrt

Puppy's update week 8

Vandaag 8 precies weken oud en vandaag hebben de eerste twee hummeltjes het nest verlaten... Het is altijd weer moeilijk om ze te laten gaan, maar we hebben er het volste vertrouwen in dat hun nieuwe baasjes ze alle aandacht en zorg zullen bieden die ze nodig hebben. We wensen hen heel veel plezier en geluk met hun pup! Wegens annulering hebben we nog 1 teefje beschikbaar!!

De Leemlande J nest 8 weken oud

10 mrt

Izzy van de Leemlande HD-A en ED-vrij!

Dit keer even geen puppy's update, maar goed nieuws over Izzy! Vandaag hebben we de uitslagen van de HD- en ED-onderzoeken binnen gekregen van de Raad van Beheer; Izzy is HD-A (vrij) en ED-vrij!!

izzy v.d. leemlande hd en ed vrij

05 mrt

Puppy's update week 7

We hebben weer een filmpje gemaakt van onze tien kleine rakkers en enkele foto's in het puppy album (week 6) geplaatst. Ze zijn vandaag precies 7 weken oud en weten de boel al flink op stelten te zetten! Overal waar ze kunnen zetten ze hun tandjes in; niets is veilig voor ze! Nog 1 weekje en dan vliegen ze al weer uit...

pups 7 weken oud

03 mrt

Puppy's update

Hè hè, eindelijk een geen harde wind en regen maar rustig weer met een waterig zonnetje! Dus... naar buiten met het hele spul. We hebben hun allereerste speelkwartiertje in de buitenlucht op camera gezet.

pups j nest

02 mrt

Puppy's update

Vandaag een druk dagje gehad; een grondige check-up door de dierenarts en ze hebben de eerste enting gehad. We zijn heel blij te kunnen melden dat ze alle 10 'APK' goedgekeurd zijn! Maar er stond nog meer op het programma vandaag. Ook de nestcontrole van de Nederlandse Rottweiler Club heeft vandaag plaatsgevonden en wederom alleen maar goed nieuws te melden; we hebben een foutloos nest!!

lizanne met pup

28 feb

Puppy's update week 6

Gisteren zijn de puppy's van Lexus en Deacon al weer 6 weken oud geworden. Ze eten nu gewone brokjes in plaats van pap (geweekte brokjes). Ze zijn inmiddels allemaal voorzien van een microchip en er is DNA afgenomen door de Raad van Beheer. We hebben weer een filmpje toegevoegd en enkele nieuwe foto's.

van de Leemlande J-nest 6 weken

24 feb

Puppy portretjes

Vandaag van elke pup een paar kiekjes gemaakt.

puppy portretjes

21 feb

Puppy's update week 5

Time flies... Het gaat hard; 5 weekjes oud alweer! En onze kleine rakkers maken het prima. Ze eten en groeien allemaal keurig, hebben hun tweede wormkuur achter de rug en ravotten al heel wat af met elkaar.

van de Leemlande J-nest 5 weken oud

14 feb

Update puppy's week 4

Er komt steeds meer actie in het puppy-hok; er wordt zo nu en dan al flink gestoeid en ze groeien allemaal keurig netjes. De puppy's wegen inmiddels bijna alle tien rond (en sommige meer als) twee kilo! Ze krijgen nu niet alleen melk van Lexus, maar ook vlees en pap (geweekte brokjes). Ze vinden het heerlijk en binnen no-time hebben ze alles naar binnen gewerkt!

leemlande pups 4 weken oud

06 feb

Update puppy's week 3

De pups zijn volop in ontwikkeling... In plaats van zich al waggelend te verplaatsen, maken ze nu echte stoere Rottweiler stapjes, de oogjes zijn geopend en de tandjes zijn aan het doorkomen. Ze zijn vandaag precies 3 weekjes oud en de werpkist is inmiddels een beetje te klein voor ze, dus hebben we de ruimte wat vergroot zodat ze lekker op onderzoek kunnen.

3 weken oud

30 jan

Puppy's Deacon en Lexus twee weken

Het gaat hard, de puppy's van Deacon en Lexus zijn vandaag alweer twee weken oud. De oogjes en oortjes zijn nog niet open, maar dat zal niet lang meer duren. De eerste wiebelende pasjes worden al wel gezet. Hiernaast weer een filmpje van de puppy's en op de puppy pagina hebben weer een aantal foto's van ze toegevoegd.

23 jan

Puppy's Deacon en Lexus vandaag 1 weekje oud

Vandaag zijn de puppy's alweer een week oud! Ze groeien als kool! Maar dat kan ook niet anders met zo'n betrokken moeder als Lexus. Ze zorgt harstikke goed voor haar babies!

16 jan

Puppy nieuws!

Wij zijn heel blij te kunnen melden dat op zaterdag 16 januari het van de Leemlande J-Nest is geboren! Lexus is, twee dagen eerder dan verwacht, bevallen van 10 mooie, forse puppy's. De bevalling is in vier uurtjes tijd heel vlot verlopen! Lexus en Deacon zijn de trotse ouders van 3 reutjes en 7 teefjes geworden. Moeder en haar kroost maken het prima! Kijk hier voor de eerste foto's. Met dank aan Mieke Geboers en Agnès Edelaar voor jullie hulp!

puppy's geboren

01 jan

Een gelukkig nieuwjaar!

Een heel gelukkig 2016 gewenst! We hebben het nieuws van het vorige jaar weer in het archief gestopt en verheugen ons 2016. Niet voor niets natuurlijk want over zo'n twee weken hopen we op een leuk nestje van onze Lexus 't Hupke en Deacon vom Hause Edelstein! Zie de pagina pups voor meer informatie.

puppy's verwacht