NIEUWS 2017

DEC 18

Kelin v.d. Leemlande

Zaterdag 16 december zijn we met Kelin voor de eerste keer naar de (Kerst)show geweest in Gorinchem. En dat heeft onze jongste telg hartstikke goed gedaan! Ze is in de puppy klas teven 2e Veel Belovend geplaatst en heeft bovendien een hartstikke mooi keurrapport mee gekregen. Keurmeester: Dhr. G. van den Bosch (BE).

Kelin van de Leemlande op de show 2 VB

DEC 9

Lexus 't Hupke Best of Breed Holland Cup!

Dit weekend een super show weekendje gehad met Lexus. Op vrijdag 8 december zijn we naar de Holland Cup in Amsterdam geweest. Ze werd in de Kampioensklasse Teven 1e uitmuntend geplaatst, Beste Teef en Beste van het Ras! KM: Dhr. V. van Raamsdonk (BE). Op zaterdag 9 december was het de Amsterdam Winner Show waar Lexus wederom 1e Uitmuntend werd geplaatst in de Kampioensklasse Teven! KM: Mr. Graham Hill (GB). Sexy Lexie heeft het weer super goed gedaan, trots op mijn Belske!!

Lexus 't Hupke beste van het Ras

OKT 10

Java van de Leemlande Beste Teef show Maastricht

Op zondag 1 oktober zijn we met Java van de Leemlande naar de int. Rashondententoonstelling geweest in Maastricht. Ze werd 1e Uitmuntend geplaatst in de tussenklasse teven en Beste Teef! (CAC/CACIB). KM: Mevr. E. Wogan (IE). We zijn hartstikke blij met het mooie resultaat van 'onze Jaap'!

Java beste Teef op show in Maastricht

SEP 4

Update

Zo, het werd echt tijd om onze site weer eens een update te geven! Onze pups zijn inmiddels al een tijdje uitgevlogen. We wensen ze heel veel geluk en plezier samen met hun nieuwe baasje! Half augustus zijn we 5 dagen naar de Klubsieger van de ADRK, dit keer in Augsburg, geweest. En hoewel het showresultaat van Lexus een beetje tegenviel (SG), hebben we weer een geweldig leuke tijd gehad met z'n allen! Dan hebben we nog goed nieuws te melden over onze Java van de Leemlande; zij is op zondag 27 augustus geslaagd voor de MAG-test. Ook halfzus Izzy van de Leemlande is geslaagd voor de test! Wat zijn we trots op onze dames!!

Met Rottweiler vrienden op de Klubsieger in Augsburg

JUL 17

Puppy's Lexus 't Hupke x Lex vom Hause Edelstein

Inmiddels zijn de puppy's de 8 weken alweer gepasseerd en heeft Kunto (paars) gisteren het nest al verlaten. De komende week zullen de andere pups naar hun nieuwe baasje gaan. Wat zullen we ze gaan missen!! Gelukkig blijft het enige dametje van het gezelschap bij ons, dus we hoeven ons voorlopig nog even niet te vervelen... We hebben nog aantal nieuwe foto's van onze bengels in het puppy album geplaatst.

Rottweiler puppy's Lexus en Lex

JUL 10

Puppy's 7 weken

Het gaat hard; mijn kleine bengels zijn alweer 7 weken! Afgelopen week hebben we met ze een bezoekje aan de dierenarts gebracht, waar ze grondig (hartjes, oogjes, oortjes etc.) zijn nagekeken. Gelukkig zijn ze allemaal gezond!

JUL 10

Bezoek zusje Java

Gisteren middag hebben we bezoek gehad van Charlie (Jenn van de Leemlande) en haar baasjes. Charlie is het zusje van Java (Deacon vom Hause Edelstein x Lexus 't Hupke). Wat een leuke hond is het geworden! De zusjes konden het samen nog steeds goed vinden en hebben lekker in de tuin gespeeld en daarna nog even samen voor de camera geposeerd.
Rottweiler zusjes Java en Jenn van de Leemlande

JUL 2

Puppy update

Er is weer veel gebeurd in één week. De "melk-bar" van mama Lexus is gesloten en de puppy pap is vervangen door puppy brokjes. Er is DNA-afgenomen en alle pups zijn voorzien van een identificatie-chip. Daarmee zijn ook de namen aan de hondjes gekoppeld. Puppy rood: Knox, geel: Kooper, groen: Kyran, paars: Kunto en blauw: Kelin. Bekijk het puppy album voor weer wat nieuwe foto's van onze kleine kanjertjes.
pup Knox van de Leemlande

JUN 23

Pups Lex vom Hause Edelstein & Lexus 't Hupke 5 weken

Jeetje wat gaat de tijd snel... Vandaag zijn de puppy's alweer 5 weken. Het is zo'n heerlijk stel. Ze ravotten wat af samen! Er zijn dus weer genoeg nieuwe kiekjes gemaakt. Neem snel een kijkje in het puppy album van het K-nest. We hebben ook weer een video filmpje online gezet.

spelende pups

JUN 16

Update puppy's: 4 weken

Vandaag 4 weekjes oud en we hebben tandjes! Ze zijn nu ook groot genoeg om de boel buiten eens te gaan verkennen. Ze doen het hartstikke goed, die kleine rakkertjes! We hebben weer een videofilmpje en foto's toegevoegd in het puppy album.

pups in het winkelwagentje

JUN 10

Update puppy's: 3 weken

Het gaat hard nu. De puppy's zijn gisteren alweer drie weken geworden. Ze kunnen allemaal zien en horen en, in plaats van zich al waggelend door de werpkist te verplaatsen, zetten ze nu al echte stoere Rottweiler stapjes! Ook het eerste papje is met smaak naar binnen gewerkt. Op de puppy pagina van het K-nest zijn weer een paar nieuwe foto's en een filmpje toegevoegd.

teefje

JUN 2

Update puppy's: 2 weken oud

Vandaag zijn de puppy's van Lex en Lexus precies twee weken oud en hun wereldje wordt al wat groter. De eerste stapjes worden gezet en de oogjes gaan stukje bij beetje open. Je ziet ze door het steeds groter wordende oogopeningetje gluren, nieuwsgierig naar wat er allemaal te beleven valt.... Ook de stamboom namen zijn inmiddels bekend. Voor de heren is het; "Knox", "Kyran", "Kunto" en "Kooper" geworden en onze kleine meid heet "Kelin". Kijk in het puppy album voor weer een paar nieuwe foto's en er is ook weer een video filmpje toegevoegd van onze K-tjes.

reutje geel

JUN 1

Nieuwe foto's puppy's Lex en Lexus

We hebben weer enkele nieuwe foto's toegevoegd van onze kleine vreetmonstertjes in het puppy album. Ze worden steeds vlugger en waggelen al een behoorlijk eindje door de werpkist.

puppy's 2 weken oud

MEI 26

Update puppy's Lex en Lexus 1 week oud

Alweer een week geleden is Lexus bevallen van haar pups en wat gaat het goed! Het zijn lekkere stevige pups en je ziet ze groeien! Er zijn weer een aantal foto's van onze kleine vreetzakjes toegevoegd in het puppy album.

pup met paarse bandje

MEI 24

Puppy update

Vandaag zijn de puppy's van Lex en Lexus 5 dagen oud en ze groeien echt als kool. Ze hebben hun geboorte gewicht al bijna verdubbeld! De enige dame in het gezelschap heeft het record gewicht; zij woog vanochtend 750 gram. Op de puppy pagina hebben we weer een aantal foto's en een filmpje van onze kleine beertjes toegevoegd.

5 dagen oud

MEI 20

Puppy's Lex vom Hause Edelstein & Lexus 't Hupke

We hebben gelukkig een rustige eerste nacht achter de rug. Moeder Lexus en haar puppy's maken het prima! Ze zijn nu 1 dagje oud en zijn al 30 gram aangekomen! Ze liggen de hele dag heerlijk aan de melkbar en worden goed verzorgd door Lexus. We hebben de eerste kiekjes van de puppy's toegevoegd op de puppy pagina en een fillmpje.

Lexus met haar pupp's 1 dag oud

MEI 19

Puppy's geboren!!

Blij en heel trots kunnen wij melden dat onze Lexus vandaag het leven heeft geschonken aan 5 forse, mooie puppy's! Helaas kwam het eerste pupje levenloos ter wereld maar gelukkig verliep de geboorte van de overige 5 prima. Ze is de trotse moeder geworden van 4 knappe reutjes en 1 prachtig teefje, variërend in geboorte gewicht van 340 tot 400 gram. Zoals altijd is Lexus weer een hele lieve en zorgzame moeder! Met dank aan Mieke Geboers voor haar hulp en bereidwilligheid om 's-ochtends om vijf uur haar bed uit te komen!! Meer nieuws en foto's volgen...

De pups zijn geboren

MEI 16

De laatste loodjes...

Onze Lexus genoot vandaag nog even van het lekkere weer. Hopelijk is het niet zo heel warm wanneer ze gaat bevallen! Hoewel op de foto niet te zien, begint haar buik nu toch aardig dik te worden. We wachten het maar rustig af, spannend weer...

Lexus laatste week van de zwangerschap

MEI 13/14

Show resultaten BRK en NRC

We hebben een druk weekend achter de rug. We zijn twee dagen op rij met Java op pad geweest naar de show in Rummen (België) en de NRC Clubmatch in Rotterdam. Java werd twee maal beoordeeld met een ZG. Ons dametje had er in de ring niet zo heel veel zin in.... maar we hebben weer een gezellig weekend gehad. Voorlopig zitten de shows er nu even op en gaan we ons focussen op de geboorte van de puppy's... In haar album hebben we weer wat nieuwe foto's van Java geplaatst. Met dank aan Christ van Geelkerken en Jannie Thijssen voor de foto's!

Java op de BRK show

APR 17

Show Goes

1e Paasdag samen met Java een gezellige dag op de Dogshow in Goes doorgebracht. Ze werd in de Jeugdklas teven 4 ZG geplaatst (KM A. Wijnsouw). Met dank aan Jannie Thijssen voor het maken van de foto!

Java op de show in Goes

APR 13

Rottweiler puppy's in aantocht...

Het aftellen is begonnen! Vanavond zijn we met Lexus naar de dierenkliniek geweest voor het maken van een echo. Daaruit blijkt dat er weer puppy's op komst zijn. We zijn hartstikke blij met dit goede nieuws! De pups zullen rond 18 mei geboren worden. Kijk op de puppy pagina voor meer informatie over ons volgende nest.

echo van de dracht van Lexus

MRT 21

Puppy's op komst?

Er komen een aantal spannende weken aan... We hebben vorige week samen met onze Lexus 5 dagen in Servië doorgebracht, voor een bezoekje aan Lex vom Hause Edelstein♥. Nu nog een aantal weken wachten totdat we een echo kunnen laten maken zodat we weten of er ook daadwerkelijk puppy's op komst zijn... Als alles naar verwachting verloopt, hopen we rond 18 mei ons K-nest te mogen verwelkomen. Voor meer informatie kijkt u op onze puppy pagina.

puppy's verwacht

MRT 18

Izzy van de Leemlande

Show resultaat van Izzy van de Leemlande op de Dogshow van KV Rijnland in Hazerswoude in de openklasse teven: 3 Uitmuntend. KM: Mr. T. Jakkel. Super gedaan Peet en Izzy!!

Izzy van de Leemlande op de show 3 Uitmuntend

MRT 12

Hedin-Rona van de Leemlande

Dit keer geen goed nieuws. Met pijn ons hart hebben wij op vrijdag 3 maart afscheid moeten nemen van onze Hedin-Rona van de Leemlande. Hedin had sinds juni 2016 last van hartfalen. Maar met goede medicatie heeft ze tot een aantal dagen geleden nog volop van een fijn leven kunnen genieten. We wisten dat het niet voor eeuwig zou zijn...

Dag mijn stoere Hedinneke... mijn allerliefste vriendinneke X

kopfoto Hedin van de Leemlande

MRT 2

Nest planning

Lexus heeft het dit keer wel erg spannend gemaakt voor wat betreft de planning voor haar volgend nest. We hadden verwacht dat ze eind vorig jaar loops zou worden, maar ze heeft er tot vandaag mee gewacht! Dus, als alles naar verwachting mag gaan verlopen, hopen we dat in mei 2017 het van de Leemlande K-nest geboren gaat worden. Voor meer informatie kijkt u op de puppy pagina.

nest planning lexus en lex

FEB 22

Foto's

We hebben een aantal foto's toegevoegd in de albums van Hindy-Rona van de Leemlande samen met haar zus Haely-Rona van de Leemlande (Rona v.d. Runderkraal x Ed aus der Grafschaft) 6 jaar en 7 maanden en van Java van de Leemlande samen met haar broer Jinx (Boef) van de Leemlande (Lexus 't Hupke x Deacon vom Hause Edelstein) nu 13 maanden.

de zusjes Haely en Hindy

FEB 5

Show uitslagen Dogshow Eindhoven

Een gezellige dag doorgebracht in Eindhoven. Onze Java en haar halfzus Izzy v.d. Leemlande waren ingeschreven. En dat ging weer lekker!

Java van de Leemlande: jeugdklas teven, 3 Uitmuntend,

Izzy van de Leemlande: openklas teven, 1 Uitmuntend (res. CACIB).

KM: Mevr. H. Assenmacher-Feijel (DE). Peet en Agnès gefeliciteerd met de eerste plaats van ons Izke! Helaas geen foto van Java op de show.

Java

JAN 16

Java van de Leemlande HD- en ED-vrij!

En dan we hebben ook nog heuglijk nieuws... op de verjaardag van Java al meteen de uitslag binnen van de HD- en ED-foto's die vandaag gemaakt zijn. Ze is HD-vrij (HD-A) en ED-vrij! We zijn ontzettend blij met dit goede nieuws!!!

HD-uitslag Java

JAN 16

Java van de Leemlande HD- en ED-vrij!

Vandaag zijn de broertjes en zusjes van Java alweer 1 jaar oud. Van harte gefeliciteerd allemaal met jullie eerste verjaardag! Java vierde haar feestje vanochtend in de duinen waar ze heerlijk in de sneeuw heeft kunnen ravotten...

Java 1 jaar in de sneeuw

JAN 01

Een gelukkig 2017!

Een gelukkig 2017 gewenst! We hopen het komend jaar weer net zo goed te starten als we 2016 afgesloten hebben. Wij zijn nog steeds heel blij met de JLPP-vrije uitslagen van Java en Lexus!! We gaan weer fris van start en het nieuws van het afgelopen jaar kun je in het nieuws archief terug vinden.

gelukkig 2017