De Leemlande

ROTTWEILERS

EVEN VOORSTELLEN

afbeelding van Hindy Rona v.d. Leemlande
Hindy Rona v.d. Leemlande in de tuin
afbeelding van Hindy Rona v.d. Leemlande met speeltje

Corinne

Wij zijn lid van de Nederlandse Rottweiler Club. Onze kennel is geregistreerd bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland onder nr. 35318.

Mijn naam is Corinne Schuurmans, ik ben getrouwd met Marré en we hebben twee kinderen; Robin en Jort. Vanaf mijn vroege jeugd ben ik opgegroeid met allerlei dieren, maar mijn twee favorieten waren toch wel paarden en honden. In 1993 kochten mijn man en ik onze allereerste hond samen; een Rottweiler teefje, genaamd Cesam v.d. Runderkraal. We waren super blij met "onze Sam" en we zijn door haar zo verbonden geraakt met het ras.

 

Sam was nog een "ouderwetse" Rottweiler met een geweldig karakter. Maar niet alleen haar karakter was geweldig, haar heupen waren goed (HD), haar gebit was in orde en op shows behaalde ze de kwalificatie "uitmuntend". Vervolgens slaagde ze ook nog voor haar VZH-examen en hiermee waren alle benodigde 'ingrediënten' aanwezig om eens een nestje te fokken. En zo geschiedde...

 

In 1996 werd ons eerste nest geboren. Het was een ware vuurdoop met 13 puppy's, maar... het was ook een hele mooie ervaring en zeker voor herhaling vatbaar. We besloten daarom in 1997 onze kennelnaam "VAN DE LEEMLANDE" aan te vragen, Onze kennel dankt haar naam aan de "Leemputten" ook wel "Leemkuilen" genoemd, een natuurgebied dat op nog geen kilometer afstand van onze kennel ligt en waar we regelmatig met de honden een wandeling maken.

 

We hebben met Sam drie leuke nestjes gefokt. Al haar pups hadden een gouden karakter! Nadat Sam met pensioen ging, kwam in 1999 Irvy-Kelly v.d. Runderkraal bij ons wonen. Nog een "Runderkraaltje". Ze deed het ontzettend goed op shows en heeft de titels "Nederlands Kampioen" en "Winster 2000" op haar naam staan. Kelly heeft ons 4 mooie nestjes gegeven (nakomelingen D-Nest t/m G-Nest). Onze "IJzeren Dame" Kelly, is op een mooie leeftijd van 13 jaar en 4 maanden, overleden. Nadat we zelf gezinsuitbreiding kregen (dochter Robin en zoon Jort), kwam in 2008 Rona v.d. Runderkaal in onze kennel. Jawel, alwéér een "Runderkraaltje"... Een hond met een geweldig karakter en temperament. En ook zij deed het enorm goed op de shows. Ze werd Nederlands Jeugd Kampioen en won in 2009 de Showbokaal van de Nederlands Rottweiler Club. Helaas heeft ze de titel "Nederlands Kampioen" nooit kunnen behalen. Op 8 juli 2010 is ze overleden. Een dieptepunt in de historie van onze kennel.

 

Rona heeft ons een mooie erfenis nagelaten; Hedin-Rona v.d. Leemlande en Hindy-Rona v.d. Leemlande en inmiddels zijn ook zij opgegroeid tot fijne volwassen honden. Hindy is, net als haar moeder Rona, Nederlands Jeugd Kampioen en heeft de Showbokaal 2011 op haar naam staan en sinds 2 juni 2013 mag Hindy ook de titel Nederlands Kampioen dragen! Daarna is er op 29 oktober 2012 nog een nieuw huisgenootje bijgekomen, genaamd Lexus 't Hupke.

 

Inmiddels is Lexus alweer vier jaar en is zij naast Nederlands Jeugd Kampioen en Nederlands Kampioen, ook nog moeder geworden van ons I- en J-nest. Uit het laatste nest hebben we Java van de Leemlande. Een ondeugend en ondernemend dametje waar we voorlopig weer even onze handen vol aan zullen hebben.

 

Om de ontwikkelingen van onze honden te volgen, neem eens een kijkje op hun eigen webpagina of, voor het allerlaatste nieuws, op de nieuwspagina.

 

Wij wensen u veel kijk-plezier en wellicht tot ziens!

 

 

 

afbeelding van Corinne met Rottweiler beeld in Rottweil (DE)

  TOP

This site is created by De Leemlande Rottweilers

Copyright © 1996 - 2017 De Leemlande Rottweilers. Alle rechten voorbehouden.

Onze kennel is geregistreerd bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland onder nr. 35318.

 

Wij zijn lid van de Nederlandse Rottweiler Club.

Onze pups worden gefokt conform de reglementen van de RvB en NRC

go to top