De Leemlande

ROTTWEILERS

NIEUWS & UPDATES 2016

30

dec

uitslag jlpp-test lexus en java

We sluiten het jaar af met goed nieuws! Op de valreep van 2016 kregen we de uitslagen binnen van de JLPP-test en wij zijn heel blij te kunnen melden dat Lexus en Java beiden JLPP-vrij zijn!!

27

dec

van de leemlande i-nest 2 jaar

Vandaag zijn onze I-tjes alweer 2 jaar! Wat gaat de tijd snel... Van harte gefeliciteerd allemaal!

18

dec

kerstshow gorinchem

Dit jaar voor het eerst naar de Kerstshow in Gorinchem geweest, in een sfeervolle hal. Java (inmiddels 11 maanden nu) deed het weer prima! Ze werd als tweede Uitmuntend geplaatst in de Jeugdklas teven! (KM: Dhr. E. Wieldraaier). Dankjewel Cor Thijssen voor de foto!

10

dec

winner amsterdam

Zaterdag 10 december zjin we naar de Winner show geweest in Amsterdam met Java. Ze werd in de Jeugdklas met een ZG beoordeeld door L. Quartel. Dank aan Zischa voor de foto.

07

dec

foto's lexus 't hupke

Het was vanmorgen weer heerlijk wandelen in de Loonse- en Drunense duinen. Lexus ging dit keer mee en had een olifantknuffel gevonden. Ze heeft er zeker wel twee uur mee rondgesjouwd, zo trots was ze met haar vangst! Kijk hier voor wat foto's.

09

nov

dogshow bleiswijk

Op 6 november jl., zijn we met Java naar de int. Dogshow Bleiswijk geweest. Ze mocht voor de eerste keer meedoen in de jeugdklas en dat heeft onze jongste telg weer super goed gedaan. Ze werd tweede Uitmuntend geplaatst! KM: Mr. P. Harding (GB).

 

18

okt

foto's java van de leemlande

We hebben het foto album van Java weer bijgewerkt met een aantal "verse" foto's (genomen op de puppy terugkomdag). Klik hier om het album te bekijken.

17

okt

"puppy terugkomdag" van de leemlande J-nest

Vorige week zondag, 9 oktober 2016, hebben we een hele gezellige middag doorgebracht met de nakomelingen van Lexus en Deacon (J-nest) en hun baasjes.  Het zonnetje scheen lekker en we hebben mogen genieten van 8 heerlijke honden! Dankjewel dat jullie er waren; we vonden het geweldig!

Kijk hier voor de foto's (met dank aan Lizanne) en natuurlijk ook hartelijk dank aan kennel het Haverveld en 't Hupke voor het keuren van de hondjes.

25

sept

java 1 vb en beste pup maastricht

We zijn zondag 25 september met Java (nu 8 maanden) naar de int. rashondententoonstelling geweest in het MECC in Maastricht. Ze is in de puppyklas 1 Veel Belovend geplaatst en werd Beste Pup! (KM Mevr. N. Timmermans-Kadenko). Ze maakt ook vorderingen met het lopen; dit keer liep ze zelfs zonder rare bokkesprongen in de ring!

Met dank aan Zischa Willemsen voor de foto.

04

sept

int. kamp. tentoonstelling rotterdam

Java mocht afgelopen zondag voor de tweede keer mee naar een 'binnen show' ; de int. kampioenschapstentoonstelling in Rotterdam. Ze heeft daar weer veel geleerd en deed het, afgezien van haar nog erg onstuimige gedrag in de ring tijdens het lopen, weer prima. Ze is beste pup geworden! KM: Mr. S. Wesseltoft (DK).

27

aug

adrk klubsieger dessau

We hebben 5 super gezellige dagen met vrienden doorgebracht in Dessau (Duitsland), waar dit jaar de ADRK Klubsieger plaatsvond. De temperaturen waren meer dan tropisch, maar gelukkig hebben de honden de hitte goed doorstaan. We hebben veel leuke honden gezien en veel gelachen samen. Onze Java en haar dinnetje Hedin waren ook van de partij en Java stond ingeschreven in een (grote) puppyklasse. Ze deed het super en we zijn dan ook erg trots dat ze met een VV de ring weer uitkwam! Kijk hier voor wat foto's van ons uitstapje naar Dessau. Met dank aan Cor Thijssen (Zopian) voor het maken van de foto's van Java.

19

jun

meierij show den bosch: java 2 veel belovend

Weer een gezellig dagje op de show doorgebracht, ditmaal in Den Bosch op de Meierij Show. Het was Java's eerste binnenshow en ze deed het weer prima. Ze werd als tweede Veel Belovend geplaatst in de baby klas teven. Keurmeester Dhr. W. Peters.

05

jun

dogshow de baronie: java 1 veel belovend

Zondag 5 juni zijn we naar dogshow De Baronie in Tilburg geweest. Het was wederom een warme, zonnige dag met weer een heel mooi resultaat! Onze Java van de Leemlande werd in de baby klasse teven 1 Veel Belovend geplaatst (KM: Dhr. A. de Wilde).  Dankjewel Chris en Kim voor het maken van de mooie foto's! Mieke en Zischa ook bedankt voor jullie foto's.

 

09

mei

java 1 veel belovend cac show brk 7 mei

Het zonnetje scheen flink afgelopen zaterdag in Rummen (België). Daar  vond de CAC show van de Belgische Rottweiler Klub weer plaats. En onze Java mocht voor de eerste keer meedoen. Gelukkig was ze al vroeg aan de beurt en was het nog niet zo warm. En ze deed het super! Java werd als eerste Veel Belovend geplaatst (KM Mrs. M.E. Blanco Bao) in de baby klas teven. We zijn dan ook hartstikke trots op onze kleine meid!!  Met dank aan Irma van Geelkerken, Ingrid Ruedisueli, Mieke Geboerrs en Anita van Gerwen voor het maken van de foto's.

 

14

apr

update JAVA

Java is inmiddels alweer 12 weken en de check-up en de laatste entingen zijn achter de rug. Java weegt nu 11,4 kg en het is een vrolijk, ondernemend maar vooral ondeugend dametje.

We hebben weer een paar foto's toegevoegd in haar puppy album.

 

28

mrt

JAVA VAN DE LEEMLANDE

Mag ik mij even voorstellen... Mijn naam is Java van de Leemlande (dochter van Deacon vom Hause Edelstein en Lexus 't Hupke), samen met mijn 6 zusjes en 3 broertjes geboren op 16 januari 2016 ,  en ik ben de nieuwste aanwinst in  Huize Leemlande.

 

Voor meer informatie over Java neem je een kijkje op haar eigen pagina of klik je hier.

 

20

mrt

puppy's update

Het is zomaar stil... alle puppy's hebben inmiddels het nest verlaten en een fijn baasje gevonden. Gelukkig hoeven we het niet helemaal zonder 'puppy-perikelen' te stellen, want Java (mevrouwtje Rood), blijft bij ons wonen. We hopen haar broertjes en zusjes allemaal weer terug te zien op onze 'puppydag'.

 

Binnenkort zal Java haar eigen pagina op de site krijgen.

 

12

mrt

puppy's update week 8

Vandaag 8 precies weken oud en vandaag hebben de eerste twee hummeltjes het nest verlaten... Het is altijd weer moeilijk om ze te laten gaan, maar we hebben er het volste vertrouwen in dat hun nieuwe baasjes ze alle aandacht en zorg zullen bieden die ze nodig hebben. We wensen hen heel veel plezier en geluk met hun pup!

 

Wegens annulering hebben we nog 1 teefje beschikbaar!!

10

mrt

izzy van de leemlande hd-a en ed-vrij!

Dit keer even geen puppy's update, maar goed nieuws over Izzy! Vandaag hebben we de uitslagen van de HD- en ED-onderzoeken binnen gekregen van de Raad van Beheer; Izzy is HD-A (vrij) en ED-vrij!!

 

Klik hier voor de certificaten.

05

mrt

puppy's update week 7

We hebben weer een filmpje gemaakt van onze tien kleine rakkers en enkele foto's in het puppy album (week 6) geplaatst. Ze zijn vandaag precies 7 weken oud en weten de boel al flink op stelten te zetten! Overal waar ze kunnen zetten ze hun tandjes in; niets is veilig voor ze! Nog 1 weekje en dan vliegen ze al weer uit...

 

Kijk hier voor het filmpje en hier voor de foto's.

 

03

mrt

puppy's update

Hè hè, eindelijk een geen harde wind en regen maar rustig weer met een waterig zonnetje! Dus... naar buiten met het hele spul. We hebben hun allereerste speelkwartiertje in de buitenlucht op camera gezet. Klik hier voor het filmpje.

 

02

mrt

puppy's update

Vandaag een druk dagje gehad; een grondige check-up door de dierenarts en  ze hebben de eerste enting gehad. We zijn heel blij te kunnen melden dat ze alle 10 'APK' goedgekeurd zijn! Maar er stond nog meer op het programma vandaag. Ook de nestcontrole van de Nederlandse Rottweiler Club heeft vandaag plaatsgevonden en wederom alleen maar goed nieuws te melden; we hebben een  foutloos nest!!  Klik hier om het nestcontrole-formulier van de NRC te bekijken.

 

28

feb

puppy's update week 6

Gisteren zijn de puppy's van Lexus en Deacon al weer 6 weken oud geworden. Ze eten nu gewone brokjes in plaats van pap (geweekte brokjes).

Ze zijn inmiddels allemaal voorzien van een microchip en er is DNA afgenomen door de Raad van Beheer. We hebben weer een filmpje toegevoegd en enkele nieuwe foto's.

 

24

feb

puppy PORTRETJES

Vandaag van elke pup een paar kiekjes gemaakt. Je kunt ze hier bekijken.

 

 

21

feb

update puppy's week 5

Time flies... Het gaat hard; 5 weekjes oud alweer!  En onze kleine rakkers maken het prima. Ze eten en groeien allemaal keurig, hebben hun tweede wormkuur achter de rug en ravotten al heel wat af met elkaar.

 

We hebben hier weer wat foto's van ze geplaatst en voor een flimpje klik je hier.

 

14

feb

update puppy's week 4

Er komt steeds meer actie in het puppy-hok; er wordt zo nu en dan al flink gestoeid en ze groeien allemaal keurig netjes. De puppy's wegen inmiddels bijna alle tien rond (en sommige meer als) twee kilo!  Ze krijgen nu niet alleen melk van Lexus, maar ook vlees en pap (geweekte brokjes). Ze vinden het heerlijk en binnen no-time hebben ze alles naar binnen gewerkt!

 

Kijk hier voor een paar nieuwe foto's en voor een flimpje klik je hier.

 

06

feb

update puppy's week 3

De pups zijn volop in ontwikkeling... In plaats van zich al waggelend  te verplaatsen, maken ze nu echte stoere Rottweiler stapjes,  de oogjes zijn geopend en de tandjes zijn aan het doorkomen. Ze zijn vandaag precies 3 weekjes oud en de werpkist is inmiddels een beetje te klein voor ze, dus hebben we de ruimte wat vergroot zodat ze lekker op onderzoek kunnen.

Kijk hier voor weer een aantal kiekjes.

 

30

jan

PUPPY's deacon en lexus twee weken

Het gaat hard, de puppy's van Deacon en Lexus zijn vandaag alweer twee weken oud. De oogjes en oortjes zijn nog niet open, maar dat zal niet lang meer duren. De eerste wiebelende pasjes worden al wel gezet. Hiernaast weer een filmpje van de puppy's en op de puppy pagina hebben weer een aantal foto's van ze toegevoegd. Klik hier om ze te bekijken.

 

23

jan

PUPPY's deacon en lexus vandaag 1 weekje oud

Vandaag zijn de puppy's alweer een week oud! Ze groeien als kool! Maar dat kan ook niet anders met zo'n betrokken moeder als Lexus. Ze zorgt harstikke goed voor haar babies!

 

Hier een eerste filmpje van de puppy's. We hebben ook nog een aantal foto's toegevoegd. Klik hier om ze te bekijken.

 

16

jan

Puppy nieuws!!

Wij zijn heel blij te kunnen melden dat op zaterdag 16 januari het van de Leemlande J-Nest is geboren!  Lexus is, twee dagen eerder dan verwacht, bevallen van 10  mooie en levendige puppy's. De bevalling is in vier uurtjes tijd heel vlot verlopen! Lexus en Deacon zijn de trotse ouders van 3 reutjes en 7 teefjes geworden. Moeder en haar kroost maken het prima! Kijk hier voor de eerste foto's.

 

Met dank aan Mieke Geboers en Agnès Edelaar voor jullie hulp!

 

01

jan

een gelukkig nieuwjaar!

Een heel gelukkig 2016 gewenst! We hebben het nieuws van het vorige jaar weer in het archief gestopt en verheugen ons 2016. Niet voor niets natuurlijk want over zo'n twee weken hopen we op een leuk nestje van onze Lexus 't Hupke en  Deacon vom Hause Edelstein! Zie de pagina  pups voor meer informatie en kijk hier voor een terugblik van het nieuws van het afgelopen jaar.

 

This site is created by De Leemlande Rottweilers

Copyright © 1996 - 2017 De Leemlande Rottweilers. Alle rechten voorbehouden.

Onze kennel is geregistreerd bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland onder nr. 35318.

 

Wij zijn lid van de Nederlandse Rottweiler Club.

Onze pups worden gefokt conform de reglementen van de RvB en NRC

go to top